Woman on a mission: Maame Joses

Woman on a mission: Maame Joses

Zaterdag 7 oktober mocht ik kennismaken met inspirerende en sterke vrouwen tijdens een Rond de tafel sessie, georganiseerd door Janneke van Heugten, eigenaar van het platform VIDM, Vaker in de Media. Aan het eind raakte ik diep in gesprek met Maame Joses, een andere vrouw met een mooie missie.

Maame Joses, a woman on a mission

Maame Joses en Ketty Lollia - Voel je vrij - WOAM

Maame Joses en Ketty Lollia – Voel je vrij – WOAM

Jullie kennen Maame waarschijnlijk van het TV programma ‘The Voice of Holland’. Ze is een prachtige zangeres uit Ghana die tranen kan laten rollen op je wangen als je naar haar liedjes luistert. Haar kracht is eigenlijk ‘Turning stories into songs’. Daarnaast is ze ook Personal Stylist en een Powervrouw die zich inzet voor een probleem dat meer dan 12.000 vrouwen in Nederland raakt: huiselijk geweld. Vanuit haar bedrijf ‘Look Good, Feel Happy‘ biedt ze niet alleen styling sessies maar ook een nieuwe blik op jezelf en een onvergetelijke beleving. Met als doel meer acceptatie voor jezelf.
Binnenkort lanceert ze een prachtige actie waarmee we, door liefde te ontvangen, het kunnen verspreiden. Benieuwd? Volg haar!
Maame inspireerde me ook op een ander vlak. Ik liep al een tijdje met het idee om het ‘Women on a mission’ thema te  lanceren op www.onafhankelijkerworden.nl. Vrouwen introduceren die hun droom volgen, die vaak meer geven dan ze ontvangen en ons kunnen inspireren in ons dagelijks leven, ter ondersteuning van mijn nieuwe TV programma FVTV oftewel ‘Financiële Vrijheid TV’.
Women on a Mission BLOG is nu niet meer een idee: het is een feit. Met dank aan Maame Joses voor de inspiratie EN voor de interview die ze me daarna gaf. Ontdek hieronder het verhaal van ‘A Woman On A Mission’.
woman-on-a-mission-maane-joses-3

INTERVIEW MAAME JOSES

Maame, vertel je ons wie Maame eigenlijk is?

Ik ben een zeer gevoelig maar onverwoestbaar sterk meisje, vrouw en moeder. Ik heb een Ghanese moeder en Nigeriaanse vader. We emigreerden in 1989 naar Nederland na het overlijden van mijn stiefvader, een Nederlandse man. Ik ben songwriter, zangeres, actrice en personal stylist. Schoonheid inspireert mij en (zelf)liefde is het thema van mijn leven omdat ik dat het meeste heb moeten leren. Ik lach graag en voel me het gelukkigst als ik een mooi moment of een heerlijke (maal)tijd mag delen met mijn dochter en andere lieve mensen.

Waarom doe je wat je doet?

Ik houd van mensen. Ik geniet als artiest en stylist van diversiteit, kleuren en nieuwe perspectieven ontdekken. Ik zoek altijd verbinding en wil inspireren en geïnspireerd worden. Ik schrijf omdat ik van woorden en verhalen houd. Ik zing omdat het heerlijk vrij, licht en iedere keer weer nieuw voelt. Ik voel me het meeste mezelf wanneer ik zing en het brengt me altijd bij mezelf terug. Ik treed op omdat het leuk is. Uitdagend, comfortabel, vertrouwd en toch spannend. Een eindeloze wereld van mogelijkheden waar ik de stemming bepaal. Het is leuk dat anderen ervan genieten, gezellig zelfs. Maar als ik thuis ben en ik verlies mezelf in een stukje van een liedje is dat helemaal van mij.

Hoe zou je je weg/ reis/ leven definieren?

Mijn reis is onbeschrijfelijk. Extreme uitersten en rijk aan ervaringen in verschillende landen en culturen. Hoop is de rode draad die door mijn leven loopt. Eenzaamheid is een oude bekende. Liefde is alles. Ik geloof dat liefde is wie ik ben, wie we zijn. Zelfs te midden van extreme pijn is er altijd iets geweest dat mij droeg en tot nu toe heb ik altijd diep van binnen het vertrouwen gevoeld dat alles goedkomt. Dat is een sterke drijfveer voor mij om liefde en troost te delen.

Je bent zangeres en personal Stylist. Waarom wil je het thema huiselijk geweld bespreekbaar maken?

Er rust een taboe op dit onderwerp dat ik onterecht vind.  Mijn boodschap als singer songwriter en personal stylist is dat je mag zijn wie je bent en dat iedereen ertoe doet. Als kind en als moeder kreeg ik te maken met huiselijk geweld. In 2008 verbleef ik in een opvanghuis voor huiselijk geweld. In 2012 zong ik voor miljoenen kijkers in ‘The Voice of Holland.’  Het voelt eerlijker om mijn verhaal te vertellen dan om het voor me te houden. Ik heb me lange tijd geschaamd voor mijn ervaringen. Als je je schaamt kun je nooit de persoon zijn die je echt bent. En als je je verstopt kun je niemand inspireren. Ik zie veel mammas die zich verstoppen uit schaamte voor hun uiterlijk en pijnlijke ervaringen. Dus ik wil het goede voorbeeld geven aan mijn dochter, publiek en de mammas die ik een spiegel voorhoud door naar mijn eigen advies te leven. Ik ben trots op mezelf want mijn verhaal en kwetsbaarheid zijn een bron van kracht geworden, zowel prive als professioneel. De sterke, prachtige vrouwen die met huiselijk geweld te maken hebben verdienen meer steun en dit is mijn manier.

Kan je vertellen waar je missie over gaat?

Ongeacht je omstandigheden, bepaalt wie je ziet wanneer je in de spiegel kijkt hoe je je voelt en hoe je met jezelf omgaat. Mammas zijn extra kwetsbaar omdat ze de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen voor de kinderen. In Nederland worden jaarlijks 12.000 vrouwen en hun kinderen opgevangen in de vrouwenopvang. 1 op 3 vrouwen krijgt in haar leven te maken met een vorm van huiselijk en/of seksueel geweld. Daarom bedacht ik een missie vanuit mijn bedrijf Look Good Feel Happy, voor mammas door mammas. Voor iedere 3 geboekte Look Good Feel Happy Stijl Sessies, krijgt 1 mamma in een opvanghuis voor huiselijk geweld de Stijl Sessie gratis aangeboden.

Wat is de actie die je organiseert? Wanneer? Hoe lang? Vertel een beetje meer over. Hoe kunnen we er gebruik van maken?

Mijn actie heet Look Good Feel Happy Together. Tijdens mijn 90 minuten Look Good Feel Happy Stijl Sessie leer ik de vrouw met kids tussen 4 en 18 jaar na een scheiding, (gewicht)verlies of trauma zelf haar kledingstijl, spiegelbeeld en zelfbeeld te bepalen voor een nieuwe start.  Voor iedere 3 geboekte Look Good Feel Happy Stijl Sessies, krijgt 1 mamma in een opvanghuis voor huiselijk geweld de Stijl Sessie gratis aangeboden. Door de Stijl Sessie te boeken help je dus een andere mamma om haar nieuwe start te maken en maak je automatisch deel uit van Look Good Feel Happy Together. De actie start op 10 oktober 2017 en loopt voor onbepaalde tijd. Op www.lookgoodfeelhappy.com vind je meer informatie over de sessie en blijf je op de hoogte van de actie.

Wil je meer lezen? Ik heb een speciale site gemaakt met meer Women On a Mission! Neem een kijkje >>

Ben je zelf een WOAM en wil je je verhaal delen? Neem contact met ons op.

Ik heb een droom! Maar…

Als je een droom hebt die je graag wilt volgen en het lijkt moeilijk omdat je omgeving het maar niks vindt… je voelt je onzeker over jezelf, over welke eerste stap je moet maken, of omdat je bang bent voor de consequenties, dan kun je opgeven. Maar je kunt ook alle zeilen bijzetten om het toch te bereiken. Net als ik heb gedaan. En als je motivatie of hulp zoekt, help ik je daar graag mee.

Want ik weet als geen ander dat het niet makkelijk is om genoeg in jezelf en je dromen te geloven wanneer bovenstaande zich afspeelt. Want inmiddels heb ik kunnen ervaren –  en vele van mijn klanten ook – dat het meer dan zeker de moeite waard is om de eerste stap te maken!

Kan je inspiratie goed gebruiken?

Volg mijn persoonlijke Youtube kanaal ‘Onafhankelijkerworden – Voel je vrij’! Daarin stel ik me kwetsbaar op, praat ik over mijn eigen angsten, tegenslagen, overwinningen, en geef ik tips, advies en ook inzicht in mijn activiteiten, als voorbeeld. Want mijn doel is om mensen zoals jij te inspireren.

 

Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen. Doe er je voordeel mee.

 

Mijn  boek ‘Voel je vrij’ lezen?
Boek Voel je vrij

     Klik op de foto om jouw persoonlijke boek ‘Voel je vrij’ te bestellen!

In mijn boek reik ik je middelen aan om je te helpen aan je toekomst te werken en je eigen pad te bewandelen naar een succesvoller leven! Het boek is een handleiding naar meer financiële vrijheid met als uiteindelijke doel dat je je ‘Dromen kunt volgen of najagen’.

Bestel het hier! Je kunt mij ook volgen op Facebook  of Instagram.

Eerst een voorproefje van mijn boek ontvangen?

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan namelijk een voorproefje van mijn boek! Je kunt je te allen tijde weer uitschrijven na de ontvangst.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

Zou je extra inspiratie goed kunnen gebruiken?

Naast mijn vlog, heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen van het YouTube kanaal Financiële Vrijheid TV. Op dat kanaal staan verhalen van mensen die, ondanks sommige tegenslagen, hun dromen gingen volgen. Ik hield een interview met deze bijzondere personen, en tijdens sommige afleveringen gaven ze ook enkele tips voor de kijkers!

Samen met mijn dochter Katlyne – 14 jaar – heb ik de website International Women On A Mission gelanceerd. Daarop vind je verhalen van vrouwen die, ondanks hun omgeving, gebrekkige gezondheid, moederschap of angst, hun dromen zijn gaan volgen.

Werken aan je financiële onafhankelijkheid met een stok achter de deur?

Heb je al genoeg inspiratie gehad uit verschillende bronnen, maar is er nog steeds iets dat in de weg staat?

Voel je je klaar voor om de volgende stappen op weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid te maken, maar durf je het niet alleen? Weet je precies wat je wilt maar weet je niet hoe je het moet aanpakken en zou je graag een professionele coach naar je idee willen laten kijken?

Vind je het nog steeds eng om de eerste stap te maken omdat je financiën niet op orde zijn of je niet kunnen helpen? Vraag dan een Strategiegesprek aan met mij, zodat we kunnen bekijken hoe ik jou kan helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Tijdens dit gesprek gaan we dan CONCREET samen kijken naar je dromen, ze definiëren en een begin maken aan het stellen van je doelen en het maken van een tijdspad, op een manier dat bij jou past.

Jouw investering:

een Strategiegesprek met mij kost €157,- ex. BTW. We brengen samen maximum 2 intensieve uren door – telefonisch, per Skype of met een persoonlijke real-life afspraak in Almere – en werken we samen aan een plan van aanpak en actie. Aan het eind van dit gesprek weet jij daarna waar je naar moet kijken en de eerste stappen die je kan maken om je dromen na te jagen.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

Scroll naar beneden om mijn webshop te bezoeken!

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten