The Millionaire Next Door – Thomas J. Stanley, William D. Danko

The Millionaire Next Door – Thomas J. Stanley, William D. Danko

millionaire_coverIn ‘The Millionaire Next Door- The Surprising Secrets of America’s Wealthy‘ nemen de auteurs je mee in de wereld van de miljonair. De rode draad van het boek is dat het beeld van ‘de miljonair’ die we uit de entertainmentwereld kennen – die in dure huizen woont, 100 auto’s heeft en met geld smijt – niet klopt, en dat de meeste miljonairs een vrij bescheiden leven leiden.


De auteurs profileerden een aantal mensen, zowel hen met vermogen als hen met hoge salarissen, en maakten zo een profielschets van de gemiddelde miljonair. Wat betekent het om miljonair te zijn, in onze huidige maatschappij? Het is echter wel een Amerikaans boek, dus houd dat in gedachten. Het gaat over de Amerikaanse miljonair in de Amerikaanse samenleving.

De boodschap is dat veel miljonairs niet slechts het geld van hun ouders erfden, maar die hoogte vooral bereikten door sterke individuele financiele planning. Het zijn zuinige mensen die nadenken over waar ze hun geld aan uitgeven. Als je ze op straat passeert, zou je niet zeggen dat je een miljonair ziet.

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

De auteurs nemen zeven factoren in detail onder de loep, die geleid hebben tot hun succes.

1. Ze geven minder geld uit dan ze ontvangen
2. Ze hebben hun tijd, energie en geld efficient ingezet op manieren die helpen geld te verdienen
3. Ze geloven dat financiele onafhankelijkheid belangrijker is dan een hoge sociale status
4. Hun ouders gaven ze weinig geld mee
5. Hun eigen kinderen staan ook op eigen benen
6. Ze herkennen kansen in de markt
7. Ze kozen de juiste banen

Ieder hoofdstuk behandelt een van deze factoren, geflankeerd door de introductie en een afsluitend, samenvattend hoofdstuk. Door de hoofdstukken heen lees je de centrale visie dat het echt niet uitmaakt hoe rijk je eruit ziet, maar dat het saldo op je rekening het enige is wat telt.

Er is wel een puntje van kritiek

Het boek richt zich uitsluitend op miljonairs op middelbare en oudere leeftijd: jongere miljonairs zoals Mark Zuckerberg komen niet aan bod. Nou is het ontbreken van Zuckerberg niet zo vreemd, omdat het boek verscheen in 1996. Maar ook in die tijd waren niet alle miljonairs op hogere leeftijd.
De informatie uit het boek helpt je wel met lange-termijn planning, maar is duidelijk gericht op mensen die al gesettled zijn, een startkapitaal hebben en die vanaf dat moment aan hun onafhankelijkheid willen werken.

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

De auteurs zijn ook zeer kritisch over rijke ouders die hun kinderen financieel ondersteunen. Hier zijn volgens het boek een aantal redenen voor:

1. Geld geven leert ze niet de waarde van geld (en hoe het is om zonder veel geld te leven) en moedigt juist consumptie aan, in plaats van sparen
2. Kinderen die geld krijgen beschouwen uiteindelijk het fortuin van hun ouders als hun eigen fortuin (na de erfenis) dus ze worden niet gemotiveerd aan hun eigen mindset en toekomst te werken.
3. Kinderen die geld krijgen nemen niet de moeite dat geld te investeren

De filosofie is dus: geef je kinderen niet te veel geld, anders leren ze nooit op eigen benen te staan en voor hun eigen onafhankelijkheid te zorgen!

Het boek moedigt te lezer sterk aan om ondernemer te worden. Het laatste hoofdstuk is eigenlijk een soort pitch voor het starten van je eigen zaak, dit wordt gezien als de beste manier om geld te verdienen. Voor mensen die dit sowieso van plan waren goed om te lezen, maar mensen die er geen interesse voor hebben komen er niet verder mee.

Raden we je aan om dit boek te kopen? Zeker. Het is inmiddels meer dan 20 jaar oud maar heeft de tand des tijds doorstaan. Er staan nog steeds een aantal goede adviezen in over het veranderen van je mindset en de motieven van miljonairs. Van de gemiddelde miljonair. Mensen die ondanks hun fortuin ‘gewoon zijn gebleven’. Voor mensen die veel entertainmentnieuws lezen is dit echt een grote eye-opener. Het boek toont aan dat miljonairs mensen zijn zoals jij en ik, en dat jij ook miljonair kunt worden, met de juiste kennis en de ambitie om dat doel te bereiken.

Wil je graag het boek lezen? Bestel de nieuwste editie hier.

 

Ik heb een droom! Maar…

Als je een droom hebt die je graag wilt volgen en het lijkt moeilijk omdat je omgeving het maar niks vindt… je voelt je onzeker over jezelf, over welke eerste stap je moet maken, of omdat je bang bent voor de consequenties, dan kun je opgeven. Maar je kunt ook alle zeilen bijzetten om het toch te bereiken. Net als ik heb gedaan. En als je motivatie of hulp zoekt, help ik je daar graag mee.

Want ik weet als geen ander dat het niet makkelijk is om genoeg in jezelf en je dromen te geloven wanneer bovenstaande zich afspeelt. Want inmiddels heb ik kunnen ervaren –  en vele van mijn klanten ook – dat het meer dan zeker de moeite waard is om de eerste stap te maken!

Kan je inspiratie goed gebruiken?

Volg mijn persoonlijke Youtube kanaal ‘Onafhankelijkerworden – Voel je vrij’! Daarin stel ik me kwetsbaar op, praat ik over mijn eigen angsten, tegenslagen, overwinningen, en geef ik tips, advies en ook inzicht in mijn activiteiten, als voorbeeld. Want mijn doel is om mensen zoals jij te inspireren.

 

Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen. Doe er je voordeel mee.

 

Mijn  boek ‘Voel je vrij’ lezen?
Boek Voel je vrij

     Klik op de foto om jouw persoonlijke boek ‘Voel je vrij’ te bestellen!

In mijn boek reik ik je middelen aan om je te helpen aan je toekomst te werken en je eigen pad te bewandelen naar een succesvoller leven! Het boek is een handleiding naar meer financiële vrijheid met als uiteindelijke doel dat je je ‘Dromen kunt volgen of najagen’.

Bestel het hier! Je kunt mij ook volgen op Facebook  of Instagram.

Eerst een voorproefje van mijn boek ontvangen?

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan namelijk een voorproefje van mijn boek! Je kunt je te allen tijde weer uitschrijven na de ontvangst.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

Zou je extra inspiratie goed kunnen gebruiken?

Naast mijn vlog, heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen van het YouTube kanaal Financiële Vrijheid TV. Op dat kanaal staan verhalen van mensen die, ondanks sommige tegenslagen, hun dromen gingen volgen. Ik hield een interview met deze bijzondere personen, en tijdens sommige afleveringen gaven ze ook enkele tips voor de kijkers!

Samen met mijn dochter Katlyne – 14 jaar – heb ik de website International Women On A Mission gelanceerd. Daarop vind je verhalen van vrouwen die, ondanks hun omgeving, gebrekkige gezondheid, moederschap of angst, hun dromen zijn gaan volgen.

Werken aan je financiële onafhankelijkheid met een stok achter de deur?

Heb je al genoeg inspiratie gehad uit verschillende bronnen, maar is er nog steeds iets dat in de weg staat?

Voel je je klaar voor om de volgende stappen op weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid te maken, maar durf je het niet alleen? Weet je precies wat je wilt maar weet je niet hoe je het moet aanpakken en zou je graag een professionele coach naar je idee willen laten kijken?

Vind je het nog steeds eng om de eerste stap te maken omdat je financiën niet op orde zijn of je niet kunnen helpen? Vraag dan een Strategiegesprek aan met mij, zodat we kunnen bekijken hoe ik jou kan helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Tijdens dit gesprek gaan we dan CONCREET samen kijken naar je dromen, ze definiëren en een begin maken aan het stellen van je doelen en het maken van een tijdspad, op een manier dat bij jou past.

Jouw investering:

een Strategiegesprek met mij kost €157,- ex. BTW. We brengen samen maximum 2 intensieve uren door – telefonisch, per Skype of met een persoonlijke real-life afspraak in Almere – en werken we samen aan een plan van aanpak en actie. Aan het eind van dit gesprek weet jij daarna waar je naar moet kijken en de eerste stappen die je kan maken om je dromen na te jagen.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

Als ik het leven over mocht doen – Bronnie Ware

Als ik het leven over mocht doen – Bronnie Ware

Bronnie Ware was jarenlang op zoek naar de baan die haar leven betekenis zou geven. Zonder de juiste diploma’s of ervaring, kreeg ze een baan in de p

Hypotheekvrij! Je huis versneld aflossen – Gerhard Hormann

Hypotheekvrij! Je huis versneld aflossen – Gerhard Hormann

Het is alvast een dijk van een titel: ‘Hypotheekvrij! Je huis aflossen in 10 simpele stappen’. Schrijver Gerhard Hormann beschrijft zijn ervari

Instant Results: 3 Proven Steps To Make Your Dreams Come True – Livia Liyanto

Instant Results: 3 Proven Steps To Make Your Dreams Come True – Livia Liyanto

Moeder, auteur, ondernemer, spreekster. Livia Liyanto is een vrouw met vele talenten. Haar boek ‘Instant Results’ is bedoeld om mannen en vrouw

It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want To Be – Paul Arden

It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want To Be – Paul Arden

It’s Not How Good You Are, It’s How Good You Want to Be is een handboek over hoe je in de wereld succes kunt krijgen. Het doel van het boek is om het o

30 verdienmodellen – Jeanet Bathoorn, Petra Juliano

30 verdienmodellen – Jeanet Bathoorn, Petra Juliano

Wil je betrouwbare geldstromen, geld voor cursussen en om te investeren, maar ook geld en tijd overhouden om de reis van je leven te maken? Het begint alle

Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

‘Een werkweek van 4 uur’ is na 11 jaar alweer toe aan de 28e druk. Wat is er zo boeiend aan dit boek? Een rijk leven zonder veel te hoeven doen

Geef je bedrijf een kickstart – Jolanda Wicherson

Geef je bedrijf een kickstart – Jolanda Wicherson

Ga niet als een kip zonder kop zoek naar klanten. En blijf niet achter de schermen sleutelen aan je aanbod, je visitekaartje, je website, voordat je ook ma

Zal ik het anders doen? Waarom vrouwen beter zijn met geld – Judith Sanders, Saskia Smith

Zal ik het anders doen? Waarom vrouwen beter zijn met geld – Judith Sanders, Saskia Smith

In veel gezinnen zijn het de vrouwen die het geld beheren. Behalve als het om grote uitgaven gaat. Dan neemt de man het opeens op zich. Jammer, want vrouwe

De mama match – Tanja Jess, Anousha Nzume

De mama match – Tanja Jess, Anousha Nzume

‘De mama match’ is een snelcursus Relaxed Moederschap. Tanja Jess moedigt – samen met hartsvriendin en co-auteur Anousha Nzume – de

Joyful Ondernemen – Sentini Grunberg

Joyful Ondernemen – Sentini Grunberg

Biomedicus Sentini Grunberg is een alleskunner met een missie: mensen inspireren. Ze houdt van netwerken, sales en presenteren, en is internationaal actief

Ik heb niets met cijfers – Machiel Keet

Ik heb niets met cijfers – Machiel Keet

Machiel Keet is de oprichter van Gere-Geld, een bedrijf dat een boekhoudprogramma verkoopt. Zijn debuut ‘Ik heb niets met cijfers’ is bedoeld a

Zo bespaar je geld – André Fijan

Zo bespaar je geld – André Fijan

‘Zo bespaar je geld’ behandelt alle geldzaken die binnen een huishouden kunnen voorkomen. Je leert grip te krijgen op je financiën door een go

De kleine Geld besparen voor Dummies  – Deborah Taylor-Hough

De kleine Geld besparen voor Dummies  – Deborah Taylor-Hough

‘De kleine Geld besparen voor Dummies’ staat vol met tips over hoe u kunt bezuinigen op alle mogelijke kosten, van de dagelijkse boodschappen t

The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen R. Covey

The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen R. Covey

The 7 Habits of Highly Effective People is voor het eerst gepubliceerd in 1989 De kernboodschap van het boek is dat zeer effectieve mensen een zevental gew

How to Win Friends and Influence People – Dale Carnegie

How to Win Friends and Influence People – Dale Carnegie

Het boek van Dale Carnegie ‘How to win friends and influence people’ gaat over emotionele intelligentie ontwikkelen. De schrijver geeft veel tips en ad

Early Retirement Extreme – Jacob Lund Fisker

Early Retirement Extreme – Jacob Lund Fisker

Helemaal klaar met voor een baas werken? Early Retirement Extreme is een boek gebaseerd op de gelijknamige blog. De kern: leven op een absoluut minimum. Op

The Millionaire Fastlane – M.J. DeMarco

The Millionaire Fastlane – M.J. DeMarco

Niet iedereen heeft het in zich om rijk te worden. Het is niet voor niets dat slechts  0.7% van de wereldbevolking meer dan €1 miljoen in bezit heeft. I

Het businessmodellenboek – Oliver Gassman, Karolin Frankenberger, Michaela Csik

Het businessmodellenboek – Oliver Gassman, Karolin Frankenberger, Michaela Csik

De zakenwereld verandert doorlopend, en dat betekent dat businessmodellen mee moeten veranderen. ”Het businessmodellenboek” biedt je maar liefs

The Millionaire Next Door – Thomas J. Stanley, William D. Danko

The Millionaire Next Door – Thomas J. Stanley, William D. Danko

In ‘The Millionaire Next Door- The Surprising Secrets of America’s Wealthy‘ nemen de auteurs je mee in de wereld van de miljonair. De rod

Beleggen voor Dummies – Hans Oudshoorn, Peter Siks

Beleggen voor Dummies – Hans Oudshoorn, Peter Siks

In de bekende gele cursusserie ‘voor Dummies’ is er ook het boek Beleggen voor Dummies. Het is een vertaling van het Engelse origineel, maar aangepast

Rijke pa, arme pa – Robert Kiyosaki

Rijke pa, arme pa – Robert Kiyosaki

  In het boek “Rijke pa, arme pa” van Robert Kiyosaki wordt gesproken over het verschil in aanpak bij het verdienen van je geld. Net als in het bo

Cashflow kwadrant – Robert Kiyosaki

Cashflow kwadrant – Robert Kiyosaki

  In het boek “Cashflow Kwadrant” gaat Robert Kiyosaki  verder met zijn verhaal van zijn “Rijke pa, arme pa” en het verschil in aanp

 

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten