Dagboek juli 2017

Archieven van het dagboek van juli 2017
Dagboek van 30 juli 2017

Huishoudens staan in het krijt bij de overheid

Het is toch opvallend dat juist degene (de overheid) die hoort voor zijn burgers te zorgen, ze juist naar de grond trekt.
Financiële onafhankelijkheid begint met het besef dat de overheid niets voor de burger kan betekenen. Die verwacht immers steeds meer dat de burger zelfstandiger wordt. Tijden veranderen.
Wat vind jij daarvan? Commentaren zijn welkom!

MIJN BOEK BESTELLEN? Hier kan het!

Dagboek van Vrijdag 21 juli 2017
Dagboek Ketty Lollia

I’d say to anyone, you can do whatever you put your mind to. The only limitations are the one you put on yourself. Everyone has limitations and handicaps. in some way or another – mine are more visible than yours maybe’. Barbie THOMAS, bodybuildster

 

Precies 1 jaar geleden deelde ik deze quote op mijn persoonlijke Facebook pagina!

Ik heb altijd gedacht voor mezelf dat ik mijn doelen kan bereiken als ik in mezelf geloof. Of beter gezegd, ik heb altijd geloofd dat ik mijn doelen alleen kon halen als ik me ervoor ging inzetten want, niemand anders kon het voor mij doen, op mijn manier. Maar ook omdat ik het gevoel wilde hebben dat ik leef en niet geleefd wordt.

In jezelf geloven, is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want al denk je wel eens dat het goed zit, liggen Mevrouw en Meneer Twijfels voor de deur op je te wachten. Mevrouw en Meneer Twijfels zijn die stemmetjes waar we vaak over horen en die een hele discussie in ons hoofd/op onze schouders/achter ons voeren. Sommigen noemen ze papegaaien, andere deelpersoonlijkheden. Hoe dan ook, deze stemmen kunnen jou zo goed inpraten dat je (soms even) verlamd wordt. Ik merk in deze gesprekken dat het uiteindelijk niet zo zeer gaat over het dialoog dat het gevoerd wordt dan over waar ik zelf neig om naar te luisteren, waar ik op dat ene moment vind dat de weg het makkelijkste of beste is en of ik voor die weg ga kiezen ter zelfbescherming. Of mezelf ga uitdagen en toch voor de andere weg kiezen.

Als donker meisje in Parijs die werd uitgescholden voor haar kleur leerde ik dat ik 2 keuzes had: het slachtofferrol aannemen of laten zien dat ik het hef in handen nam en nooit het slachtofferschap als eigenschap accepteerde. Op 1 regenachtige avond op mijn 7-jarige leeftijd, koos ik voor het tweede. Dat was mijn overlevingskans! En nu nog steeds.

Ik heb de laatste tijden ontdekt dat het best interessant en comfortabel kan zijn om uit je COMFORTZONE te stappen. Want ik geloof in dat: Je oogst wat je zaait. En wie een moestuin ooit gemaakt heeft, weet hoe fijn en heerlijk het is om, nadat je een aantal weken/maanden voor de tuin heeft gezorgd, hoe blij je wordt van jouw eigen gekweekte prachtige bloemen, fruit of groenten. Dan voel je toch een soort trots…. en JOUW groenten smaken toch de Beste in dat geval 😊! Veel beter dan die van AH of Lidl.

Voel je vrij

Voel je vrij, kweek je eigen groenten

Ik heb vaak gehoord en zelf ook gezegd ‘Als je niet gelooft in jezelf, wie gaat het doen?’. En ik geloofde er heilig in. Ik merk nu wel dat er kanttekeningen zijn aan deze uitspraak want er zijn wel dergelijk mensen in je omgeving die in jou geloven en ervoor zorgen dat je de kracht hebt om door te zetten. Maar het is wel zo dat zelf als anderen in jou geloven, gebeuren dingen pas wanneer je ermee aan de slag gaat.

Ik had tot nu toe nog niet stil gestaan over het feit dat een boek schrijven, is ook jezelf kwetsbaar stellen. Totdat ik gisteren mijn manuscript ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’ moest sturen naar 3 voor mij belangrijke mensen. Ik merkte dat toen ik op de zendknop moest drukken, dat er een soort spanning kwam. Opeens was ik niet meer blij met wat ik had geschreven, wilde ik hoofdstukken toevoegen, zinnen veranderen, eigenlijk de boel op zijn kop gooien! Dat was mijn stemmetje met een negatieve instelling, dat stemmetje dat alles zwart zit en mij soms probeert tegen te houden. Ik heb (kon) natuurlijk niet naar haar luisteren. Dat zou ik mezelf niet toelaten om mijzelf in de voet te schieten door onzerheid.

En vanochtend, toen ik dit bericht zag van vorig jaar kwam de gebeurtenis alweer naar buiten. Met een gevoel van: ‘Het is goed zo’. Want wanneer jij zo een advies krijgt van iemand die zoveel heeft meegemaakt en toch een prachtige drive heeft om te bereiken wat er in haar hoofd spookt, voel ik me geïnspireerd!

En jij? Ik ben benieuwd wat zijn de laatste innerlijke belemmeringen waarmee je geconfronteerd was en heb je ze overwonnen? Deel je het hier onder mijn dagboek om anderen te inspireren?
Je kunt ook dit bericht delen op sociale media als je ook anderen gunt de quote van een vrouw te lezen die niet weet wat opgeven is!
En als je het bericht deelt op Facebook, krijg je die volgend jaar alweer te zien in jouw ‘herinneringen’. Dat is dan een goed moment om te kijken naar wat je bereikt hebt in 1 jaar en of je haar advies nog volgt.

#onafhankelijkerworden #kettylollia #auteur #keuzesmaken #leven #dromennajagen #voeljevrij

MIJN BOEK BESTELLEN? Hier kan het!
Dagboek van 17 juli 2017

BANKEN GEVEN ONZE PRIVACY WEG….
Als het zo doorgaat, vanaf januari 2018 zullen de banken verplicht zijn JOUW betaalgegevens aan te leveren aan derden. Dat betekent dus dat de eigenaar van de pizzeria om de hoek, de kapper, supermarkt of zelf de autoverkoper in je wijk erachter kunnen komen hoeveel je verdient en uitgeeft…. met als belangrijk effect dat hij zijn marketing op jou en je koopgedrag toe kan spitsen! En je je daar niet tegen kan beschermen!

Wat vind je van deze ontwikkeling?

#onafhankelijkerworden #kettylollia #auteur #banken #marketing #onafhankelijkheid #voeljevrij #vindjewegnaaremotioneleenfinancieleonafhankelijkheid

MIJN BOEK BESTELLEN? Hier kan het!

Dagboek van 10 juli 2017

UPDATE TITEL

28 juni deelde ik dit bericht op Facebook op zoek naar de beste titel van mijn boek 😊!

Titel is nu uitgekozen…. En dit is hem geworden 😊…

Dagboek van Ketty Lollia

Ketty Lollia kiest titel van haar boek: ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’

Ik ben er super blij mee. Mijn grootste dank gaat naar Annett Scholten die wist een mooie combinatie te maken van de voorgestelde titels.
De boeklancering vindt op 26 september plaatst tijdens het Starters Business Event SBE2017 te Sligro, Almere. Je kunt nog steeds je plaats en boek reserveren.

Eerste stap is afgerond. Binnenkort meer…

 

MIJN BOEK BESTELLEN? Het kan hier!

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten