Archieven dagboek augustus 2017

Archieven dagboek en opinie augustus 2017

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Boek 3D
Dagboek donderdag 31 augustus

Vandaag was het een drukke dag! Morgen ontvang ik de boeken! Ik vind het spannend en kan niet meer wachten om het eindresultaat te zien!

Verder heb ik heel veel aanpassingen gedaan op de website en ook voor het SBE2017. Ik zei het al op 2 augustus maar doordat Ron Pelgrim per 30 september 2017 gaat stoppen met zijn activiteiten bij Sligro, heeft hij besloten het hele evenement VOLLEDIG te sponsoren. Het SBE2017 is dus gratis voor de bezoekers! Dat zijn toch goed nieuws, vind je niet?

Als je het boek “Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid” alsnog wilt bestellen, is dat alsnog mogelijk.  Je kunt dan een combiticket nemen ter waarde van €20,00 inclusief BTW. De entree is dan inbegrepen. Naast het boek krijg je ook een handig cadeau dat je gaat helpen je dromen te realiseren.

Reserveren kan hier >>

Wil jij werken aan je emotionele en financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!
Boek 3DDagboek woensdag 30 augustus

Nieuwsbrief is gestuurd! Heb je die ontvangen? Daarin vertel ik hoe ik mijn RTV (radio-televisie) ervaring vond. Want je hebt het eerste moment, wanneer de adrenaline voorbij is en dat je zo’n lekker gevoel van binnen hebt als: “Yes, I did it! And that was not that bad 😊!”. En dan land je na een aantal dagen weer, bekijk je de video en denk je van “Oh, waarom heb ik dat gezegd? Oh, ik ben dat vergeten te zeggen, wow, wat praatte ik snel! Oh, dat is eigenlijk niet wat ik bedoelde…”.  Ik schreef in mijn nieuwsbrief het volgende:
“Ik wilde zoveel vertellen dat ik uiteindelijk toch niet helemaal 100% tevreden ben met mijn antwoorden. Maar ik heb het belangrijkste kunnen zeggen en het was de ervaring meer dan waard. Zoals ze vaak zeggen, oefening baart kunst dus, wie weet, wordt het ooit… Kunst haha”

Tja, ik weet dat die gedachten eigenlijk normaal zijn. Toen ik danseres was, voelde het ook zo! We zijn onze grootste vijand eigenlijk. We zijn vaak met onszelf strenger dan de anderen. Maar perfectie bestaat niet. En oefening baart kunst dus… op naar de volgende oefening 😊!

Mijn interview in beeld is hier terug te zien >>

Ketty Lollia quote

‘My biggest Talent is that I never quit. What is YOURS?’ asks Ketty Lollia, auteur van het boek “Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid”.

Wil jij werken aan je emotionele en financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!
Boek 3DDagboek maandag 28 augustus

Vandaag (28/08/2017) was ik te gast bij RTV Omroep Flevoland  van 15 tot 16u. Ik werd uitgenodigd om te praten over mijn opiniestuk in het FD “Overheid en onderwijs laten rol liggen bij kinderen financieel weerbaar maken” en mijn boek “Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid”.

Auteur Ketty Lollia te Omroep Flevoland

Auteur Ketty Lollia geïnterviewd over haar boek ‘Voel je vrij’ en haar opiniestuk tijdens RTV Omroep Flevoland

Het was eigenlijk een heerlijke ervaring. Vragen antwoorden, mijn visie verduidelijken, tips geven, praten over persoonlijke ontwikkeling en financiën. Allerlei thema’s die me echt aanspreken en waar ik veel te vertellen heb.

Nu is het voorbij en ik had niet verwacht dat ik dat zo snel zou zeggen maar: Het Smaakt Naar Meer 😊😎! Ik voelde me daar op mijn gemak (misschien nog iets over van toen ik professionele danseres was) en had zin in. Dat kan natuurlijk mee te maken hebben met het feit dat ik graag communiceer, verduidelijk en het nooit vervelend vind om mijn visie te delen of meerdere keren uit te leggen.

Mijn grootste dank voor deze ervaring gaat naar Odeke de Jong voor de interview en het mooie gesprek en naar Linda Graanoogst, van Met Gemak In Het Nieuws, voor haar steun als publiciteitscoach. Beide powervrouwen!

Ben je geïnteresseerd in de inhoud van de interview? Zodra het beschikbaar is, laten we je weten per nieuwsbrief dus schrijf je in.  Anders blijf deze pagina regelmatig bezoeken.

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Dagboek donderdag 24 augustus

Hij is eindelijk binnen: de cover van mijn nieuwe boek! Ik ben er super trots op. Met dank aan Irma Pas voor het prachtige resultaat! Ik ben er weg van 😆. Jullie ook, toch?

Nieuwe Cover

Dagboek zaterdag 19 augustus 2017
Zoals jullie weten, heb ik een boek geschreven over emotionele en financiële onafhankelijkheid.  Gisteren, aan het eind van de dag, raakte ik in een verhit gesprek met iemand die, zolang ik die persoon ken, volstrekt verzonken is in een negatieve spiraal (glas halfleeg, dag in, dag uit) en die zich ook vaak gedraagt alsof zij het wiel uitgevonden heeft en de rest van de wereld haar dankbaar zou moeten zijn…

Ik moet bekennen: ik vind deze type mensen eigenlijk écht fascinerend! Ik denk dat ik ze daarom aantrek. Op de een of andere manier houden ze me scherp en daar hou ik van. Ik ben nou eenmaal een positief persoon die vooral het goede in alle situaties ziet: de auto werkt niet, dan maar even fietsen, niet kunnen sporten, dan maar schrijven… enzovoorts. En het lukt me best goed. Dus als ik een ‘fixed mindset persoon’ tegenkom, ben ik simpelweg gefascineerd… Als ze me iets vertellen, gaan mijn hersenen gelijk aan het werk, de tandwieltjes boven gaan in actie ratelen en wat ze zeggen, wordt als vanzelf geanalyseerd. Kan ik er een goede tip uit halen? Kan ik een betere versie van mezelf worden? Valt er iets te leren? Hoe kunnen we samen iets bereiken? Zo lang ik leef, kan ik dingen leren, afleren en mezelf verbeteren. Ik ben opgevoed en voed mijn kind op met een ‘Growth mindset’. Als ik niet weet hoe iets moet, zoek ik het op. Als het saai is, maak ik het gezellig. Als ik iets niet doe, lukt het sowieso niet dus toch maar proberen.

Mindsets

Mindsets

Dit gesprek liet mij beseffen hoe lang en ver de weg naar emotionele onafhankelijkheid kan zijn voor sommige mensen! En dat als je de nare (of goede) dingen die je in je jeugd meemaakt geen plek weet te geven, ze veel invloed op je gemoedstoestand kunnen hebben als volwassene. Zodanig dat je graag kruipt in de slachtofferrol.

Toen ik mijn boek schreef, had ik vaak een zachte stem in mijn achterhoofd die in mijn oor fluisterde: “Pppfff wat denk je nou? Wat je schrijft, weet iedereen al”. Misschien ken je die stem ook. Ik heb toen besloten om er niet naar te luisteren. En wat een goede keuze is dat geweest. Ik raad iedereen aan, helemaal na dat gesprek, om niet hun energie te verspillen aan negatieve gedachten. En het is mogelijk. Maar niemand anders kan het doen dan jezelf. Ik weet nu dat mijn stemmetje mij onzin vertelde: “Stemmetje, er zijn zat mensen die niet weten wat ik weet en die baat zouden hebben bij het lezen van mijn boek en het ontwikkelen van hun emotionele onafhankelijkheid 😊!”

Dagboek donderdag 3 augustus 2017

OMG, het gaat echt echt gebeuren! Ik schreef 17 juli en 31 juli al over de banken en ons ‘burgergeld’ maar het wordt wat mij betreft steeds duidelijker dat op de een of andere manier gaan banken steeds meer zicht, macht en controle krijgen over ons en ons leven. Of dat wenselijk is, is de vraag.

En het is wel zover! Per 1 januari 2018 gaat het volgens de kranten echt gebeuren in Zweden. Daar gebruiken ze immers al heel lang minder cashgeld dan in de rest van Europa (slechts zo’n 3% van de transacties worden met contant geld betaald).
Voordeel daarvan schijnt zogenaamd te zijn om witwas geld te vermijden. Visa beweert dat het een goede ontwikkeling is voor de maatschappij en om dit te bevorderen biedt het bedrijf zelf $10.000 aan retailers die komen met een goed plan om geen cash meer aan te nemen! Ja, je hebt het goed gelezen… $10.000!!! En dat alleen omdat het zogenaamd goed voor ons is en tegen witwas geld!? Geloof je dat? Visa betaalt zodat we niet meer ons cashgeld kunnen gebruiken en tegen witwas!? Hoezo Visa, een kredietverstrekker, en niet de regering?  Wat vind jij daar zelf van? Ik twijfel of dit ‘vooruitgang’ echt zo positief uitpakt voor de bevolking zoals ze het beweren. Maar…. het gaat gebeuren! En dan? Dan niks! Behalve dat je (schaamtelijke) aankopen, je consumentgedrag, je spaargeld, investeringen, alles wat betrekking tot geld heeft… zal zodanig geregistreerd zijn dat de banken (en zodoende de overheid en bedrijven) jouw gedrag beter zullen kennen en begrijpen dan jezelf. En voor wat ik zie en ervaar, staat de overheid het toe maar leert (onderwijs) ons niet hoe ermee omgaan en wat de echte effecten van zoiets op ons leven kan zijn. Terwijl de wereld is onderhevig aan drastische veranderingen gaan onze kinderen naar school om precies hetzelfde ‘onzin’ te leren dan toen wij hun leeftijd hadden.
Real life Big Brother’s life becomes real!
Wat vind je van deze ontwikkeling?
Dagboek woensdag 2 augustus 2017

Vandaag een heel leuk gesprek gehad met Ron Pelgrim, manager van Sligro Almere, waar ik mijn boeklancering mag organiseren tijdens het SBE2017. Soms hebben slechte nieuws toch iets goed aan. Dat was vandaag zo een geval. Ron gaat per 1 oktober stoppen met zijn activiteiten bij sligro. Dat betekent dat SBE2017 het laatste groot evenement is waar hij aan meedoet als co-organisator. Dat betekent dus dat hij tijdens het SBE2017 afscheid gaat nemen. We hebben dan besloten om het groter aan te pakken. Binnenkort meer over… 😉

MIJN BOEK BESTELLEN? Hier kan het!

Dagboek van Dinsdag 1 augustus  2017

Huishoudens schaatsen op dun ijs 

Alweer een bewijs…. Het is nu écht tijd om de gedachte dat de overheid er is om de burgers te helpen te PARKEREN/VERGETEN. Dit was de gangbare manier van denken in de jaren ’70. Sommigen blijven liever hangen in de gedachte dat het nog steeds zo is omdat het een bepaalde veiligheid geeft. Maar de realiteit haalt ons langzamerhand in en de grootste schuldeiser wordt degene waarin je je vertrouwen hebt gezet, degene waarvan je denkt dat als het niet goed gaat, jij nog op terug kan vallen.

Het is steeds meer opmerkelijk dat de overheid zich trekt uit de rol van ‘ondersteuning’ en een nieuwe rol laat zien: ‘zelfredzaamheid’.

De situatie wordt steeds erger…. de oplossing lijkt steeds verder. Maar wat als we eigenlijk al de oplossing zouden hebben? Zou jij het doen?

Sparen… Besparen… Buffer creeren…. (consumptie)schulden vermijden…. Investeren…. in jezelf en je toekomst!

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Dagboek van Maandag 31 juli 2017

Op 17 juli deelde ik een bericht over het feit dat per 1 januari 2018 mogelijk was inkijk te hebben in onze bankgegevens. Ik vond dat al zorgwekkend gezien dat we steeds meer verplicht worden ons geld digitaal te gebruiken.

Nu komt er ter sprake dat de EU overweegt (?) om de burgers (WIJ, dus) te verbieden hun spaargeld op te nemen als een bank in een vervelende financiële situatie terechtkomt. Dat betekent dus dat banken die we verplicht moeten gebruiken en betalen (een bankrekening hebben, kost geld), kunnen binnenkort het recht hebben ons geld te behouden omdat ze zelf in de schulden zitten!! Maar wat als wij, burgers, ook in de problemen zitten? Dat is nog onduidelijk. Nu zijn ze vooral bezig met wat zij nodig hebben.
Als burger vraag ik me af: Wie krijgt dan voorrang op mijn spaargeld? Wie mag als eerst het geld gebruiken? Want wie heeft eigenlijk voor gezorgd dat het geld er is door te werken, belasting over te betalen en te sparen voor een onzekere toekomst in een nog onzekerder financieel systeem?
Wat dan als je een project had waarvoor je geld hebt gespaard en maakt je bank opeens verkeerde keuzes waardoor ze jouw spaargeld moet blokkeren? Zal je project moeten wachten omdat jij jouw geliefde bank moet helpen? Dit is wel waar het op lijkt. En dat is alweer zorgwekkend! Hoezo moet de burger een bank helpen door zijn verdiende geld beschikbaar te stellen? En met zo een regeling, hoe weten wij dat de banken wel verstandig ermee zullen gaan? Wie een vangnet hebt, neemt toch vaker risico’s!?

Wat vind jij daarvan? Denk je dat de overheid er is om de burgers te helpen? Zou je achter deze beslissing staan? Hoe dan ook, laat alsjeblieft zoveel mogelijk mensen uit je netwerk weten door dit bericht te delen. Het is iedereen ‘s toekomst. Straks kunnen we niet zeggen dat we het niet wisten.

#onafhankelijkerworden #emotioneleenfinanciëleonafhankelijkheid #banken #overheid #wakeupcall

Terug naar laatste dag van de dagboek en opinie pagina.

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Boek 3D

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten