Bespaartips

Bespaartips

In het boek ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’ heb ik al een aantal bespaartips voor je verzameld. Als je op deze pagina bent, dat betekent dat je graag nog meer tips wilt krijgen. En dat is een goed teken!

We hebben een spel ontwikkeld dat heet ‘Het Grote BespaarSpel’. Dit spel kan je helpen om spelenderwijs geld te besparen. Als je graag meer informatie over het spel wilt, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief of ons een bericht sturen. Je ontvangt meer informatie zodra het spel beschikbaar is.

Voor nu heb ik hieronder een aantal bespaarmogelijkheden op een rij gezet.

Op de website

Ik heb een aantal pagina’s op de website waarop je tips kunt vinden om te besparen:

Andere websites

Ik heb ook andere goede websites voor jou gespot:

Als er een organisatie is die het belang van consumenten in het vizier heeft, is het de Consumentenbond wel. Je kunt lid worden van de organisatie, maar ook voor niet-leden is er veel informatie op de website te vinden. Hier alvast 20 nuttige bespaartips, helemaal gratis.

Hier kan je een bijzonder Poster downloaden van ING met 101 handige bespaartips

Litteratuur

Er zijn ook goede boeken geschreven waarin je heel veel tips van allerlei soorten kunt vinden over besparen. Vaak zijn deze boeken ook te vinden bij de bibliotheek. Maar dat is natuurlijk handig om ze thuis te hebben zodat je regelmatig naar kan kijken en inspiratie opdoen.

De kleine Geld besparen voor Dummies’  – Deborah Taylor-Hough

Dit boekje staat vol met tips over hoe u kunt bezuinigen op alle mogelijke kosten, van de dagelijkse boodschappen tot cadeautjes voor allerlei gelegenheden. Deze handige gids geeft u praktische ideeën om minder uit te geven, meer te besparen en prettig te leven. Besteed minder geld aan wat je nodig hebt en houd meer over voor wat u wilt!

Bestel hier >>

Ook beschikbaar als e-book >>

Zo bespaar je geld – André Fijan

Dit boek behandelt alle geldzaken die binnen een huishouden kunnen voorkomen. Je leert grip te krijgen op je financiën door een goede administratie, een duurzame en gezonde levensstijl. Dit boek is een echte aanrader voor mensen met een klein budget maar ook voor mensen met een wat groter budget. Met dit boek krijg je een handig huishoudboekje gratis bij.

Bestel hier >>

Vrolijk besparen – Marieke Henselmans

In deze tijden van crisis en economische malaise is het belangrijker dan ooit om goed met je geld om te gaan. Marieke Henselmans laat zien dat dat ook kan op een leuke en vrolijke manier. Ze leert de lezer eigenwijs om te gaan met geld. En dat wil zeggen: Maak keuzes! Kies waar je je tijd en geld aan uitgeeft en bespaar waar nodig. Ze laat zien hoe je dat doet aan de hand van het ‘vrolijk besparen huis’. Krijg overzicht in je administratie in de werkkamer, decoreer je woonkamer voordelig, gebruik je voorraadkast in de keuken beter, verdien wat extra’s aan de spullen op zolder. Voor elke kamer in huis heeft Marieke slimme tips en handige methodes om op een leuke manier te besparen.

Bestel hier >>

Bespaar geld! – De Consumentenbond

Nog niet zo lang geleden zat Nederland in een economische crisis. En als er iets blijkt uit vrijwel alle onderzoeken, dan is het dat we in slechtere tijden minder uitgeven. Vooral op grote uitgaven, zoals apparatuur, woninginrichting en de auto, wordt bezuinigd. Daarna volgen de dagelijkse boodschappen en kleding. De bespaartips in dit boek helpen u de hand op de knip te houden. De tips zijn samengesteld op basis van informatie van de Bonsumentenbond en het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Bestel hier (alleen als e-book) >>

En nog meer boeken:

Extra bespaartips

En hier zet ik je ook graag een aantal tips bij dat je gelijk kan lezen en waarmee je gelijk aan de slag kan…

  1. Als je het het koud hebt, kun je overwegen om een trui aan te trekken voordat je de verwarming hoger zet. Hetzelfde geldt voor koude voeten met sokken of een warme kruik voor in bed. En hou je gordijnen dicht (wel achter de verwarming zodat de warmte naar binnen gaat en niet achter de gordijn tegen het koude raam verloren gaat), ook als je weg bent.
  2. Het klinkt misschien logisch maar doe liever geen boodschappen als je honger hebt. Als je dat doet, zul je merken dat je veel sneller geneigd bent om meer te nemen dan wat je nodig hebt. Je lichaam en je mond reageert immers op een normale manier op die prikkels. Als je vol zit, zul je minder kopen!
  3. Zet de wasmachine of de afwasmachine pas aan als je genoeg vuile was/vat hebt. En als je kan, probeer dat te doen in het weekend of ‘s avonds wanneer de energie goedkoper is.
  4. Pin een contant bedrag per week vast en laat ten alle tijden je pinpas thuis als je op pad gaat. Zo zorg je ervoor dat zelf als je impulsen aankopen wilt doen, dat het niet mogelijk is.
  5. Probeer altijd in je tas een flesje water en snacks (boterham, snoep, crackers, koekje,…) in je tas/zak te hebben. Dat zorgt er voor dat je minder geneigd bent om onderweg iets te kopen dat automatisch duurder is dan wat je hebt in je tas en misschien niet perse lekkerder.
  6. Als je teveel kookt of teveel hebt gekocht, gooi het niet weg maar doe het maar in een bakje om het de dag daarna alsnog te eten als tussendoortje of middagmaaltijd of, als het kan, vries het in en eet het op een latere tijdstip op.
  7. En om dat eten te bewaren, koop geen bewaardoosje maar gebruik bakjes waarin eten heeft al ingezeten zoals bakjes van koekjes, ijsjes, enzovoorts.

Nog meer tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je tips blijft ontvangen om aan je financiële onafhankelijkheid te blijven werken.

Ik heb een droom! Maar…

Als je een droom hebt die je graag wilt volgen en het lijkt moeilijk omdat je omgeving het maar niks vindt… je voelt je onzeker over jezelf, over welke eerste stap je moet maken, of omdat je bang bent voor de consequenties, dan kun je opgeven. Maar je kunt ook alle zeilen bijzetten om het toch te bereiken. Net als ik heb gedaan. En als je motivatie of hulp zoekt, help ik je daar graag mee.

Want ik weet als geen ander dat het niet makkelijk is om genoeg in jezelf en je dromen te geloven wanneer bovenstaande zich afspeelt. Want inmiddels heb ik kunnen ervaren –  en vele van mijn klanten ook – dat het meer dan zeker de moeite waard is om de eerste stap te maken!

Kan je inspiratie goed gebruiken?

Volg mijn persoonlijke Youtube kanaal ‘Onafhankelijkerworden – Voel je vrij’! Daarin stel ik me kwetsbaar op, praat ik over mijn eigen angsten, tegenslagen, overwinningen, en geef ik tips, advies en ook inzicht in mijn activiteiten, als voorbeeld. Want mijn doel is om mensen zoals jij te inspireren.

 

Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen. Doe er je voordeel mee.

Zou je extra inspiratie goed kunnen gebruiken?

Naast mijn vlog, heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen van het YouTube kanaal Financiële Vrijheid TV. Op dat kanaal staan verhalen van mensen die, ondanks sommige tegenslagen, hun dromen gingen volgen. Ik hield een interview met deze bijzondere personen, en tijdens sommige afleveringen gaven ze ook enkele tips voor de kijkers!

Samen met mijn dochter Katlyne – 14 jaar – heb ik de website International Women On A Mission gelanceerd. Daarop vind je verhalen van vrouwen die, ondanks hun omgeving, gebrekkige gezondheid, moederschap of angst, hun dromen zijn gaan volgen.

Werken aan je financiële onafhankelijkheid met een stok achter de deur?

Heb je al genoeg inspiratie gehad uit verschillende bronnen, maar is er nog steeds iets dat in de weg staat?

Voel je je klaar voor om de volgende stappen op weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid te maken, maar durf je het niet alleen? Weet je precies wat je wilt maar weet je niet hoe je het moet aanpakken en zou je graag een professionele coach naar je idee willen laten kijken?

Vind je het nog steeds eng om de eerste stap te maken omdat je financiën niet op orde zijn of je niet kunnen helpen? Vraag dan een Strategiegesprek aan met mij, zodat we kunnen bekijken hoe ik jou kan helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Tijdens dit gesprek gaan we dan CONCREET samen kijken naar je dromen, ze definiëren en een begin maken aan het stellen van je doelen en het maken van een tijdspad, op een manier dat bij jou past.

Jouw investering:

een Strategiegesprek met mij kost €157,- ex. BTW. We brengen samen maximum 2 intensieve uren door – telefonisch, per Skype of met een persoonlijke real-life afspraak in Almere – en werken we samen aan een plan van aanpak en actie. Aan het eind van dit gesprek weet jij daarna waar je naar moet kijken en de eerste stappen die je kan maken om je dromen na te jagen.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

Scroll naar beneden om mijn webshop te bezoeken!

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten