Ketty spreekt: ‘Vrouwen nog te vaak financieel afhankelijk’

Ketty spreekt: ‘Vrouwen nog te vaak financieel afhankelijk’

Op 22 augustus verscheen er een interessant artikel op PlusOnline.nl, de website van Plus Magazine, het grootste maandblad van Nederland. Over hoe afhankelijk veel vrouwen zijn. “Iedere vrouw zou financieel en emotioneel onafhankelijk moeten zijn.” stelt Ketty.

Vrouwen zijn in toenemende mate financieel onafhankelijk, maar er is nog een lange weg te gaan. Nog altijd kan ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen financieel niet op eigen benen staan (van de hoogopgeleide is 71% economisch zelfstandig, laag opgeleide vrouwen 25%). Veel vrouwen werken deeltijd en verdienen minder dan 70% van het netto minimumloon. Oudere vrouwen van boven de 50 jaar hebben vaak ook hun pensioen niet goed geregeld. Zij moeten rekenen op dat van hun (ex)partner. Deze vrouwen zijn niet gedekt tegen economische tegenspoed. Zoals een echtscheiding of het ontslag of overlijden van de partner.

Ondernemende vrouwen

Ondernemende vrouwen die op latere leeftijd een eigen bedrijfje willen beginnen, doen dat vaak met de financiële steun van hun partner. Valt dat inkomen weg, dan valt het bedrijf ook direct om. Een onacceptabele situatie, vindt onafhankelijkheids-expert Ketty Lollia. “Iedere vrouw zou financieel en emotioneel onafhankelijk moeten zijn.” stelt zij.

“Veel vrouwelijke ondernemers vinden het moeilijk om financieel sterk te zijn. Ze hebben onvoldoende klanten en geen continue stroom van inkomsten. Ze hebben eenvoudigweg niet geleerd hoe ze dit kunnen oplossen.” Lollia ziet dit als een maatschappelijk probleem. “Terwijl iedere onderneemster kan leren hoe zij financieel én emotioneel onafhankelijk kunnen zijn. Dat is echt te leren.” Daarom heeft Lollia een boek geschreven ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’. Deze presenteert zij tijdens het Starter Business Event van dinsdag 26 september bij de Sligro aan de Huchtstraat 12 te Almere.

Lees het hele artikel hier:

https://www.plusonline.nl/financieel-experts/vrouwen-nog-te-vaak-financieel-afhankelijk

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten