Dagboek Ketty Lollia zondag 5 november 2017

Dagboek Ketty Lollia zondag 5 november 2017

Dagboek zondag 5 november 2017

Afgelopen weken heb ik het zwaar te verduren gehad. Ik praat niet graag over de negatieve dingen die mij overkomen omdat ik ze anders meer grip geef op mijn leven dan ze daadwerkelijk hebben.

 

In een dag gebeuren er slechte en goede dingen en we hebben slechte en goede gedachten. Al blijkt uit onderzoek dat we meer negatieve gedachten hebben, als ik mijn dag samenvat, komt op de een of andere manier eerst het positieve naar boven. Bijna altijd.
Ketty Lollia bij Symbolica Efteling

Ketty Lollia bij Symbolica Efteling

Gisteren heb ik quality time met mijn dochter doorgebracht. Mijn dochter is helemaal gek op Efteling. We hebben ooit een abonnement gehad en gingen we iets te vaak waardoor ze het als normaal ervaarde. Gisteren na 6 maanden was ze helemaal blij. Maar… mijn verhaal gaat daar niet over. Het is alleen de context. Want nu ga ik mijn ontevredenheid uiten.

Niemand gaat je boek kopen
We liepen richting het nieuwe attractie Symbolica toen ik een vrouw hoorde zeggen tegen haar vrienden: ‘ ik zou graag een boek schrijven want ik heb toch veel te vertellen!’. Ik kreeg een glimlach op mijn mond toen ze dat zei en dacht: ‘Nou, wat een toeval. Op zich klinkt het als een goed idee. Heb ik tenslotte ook gedaan!’ Maar voordat ik überhaupt klaar was met deze gedachte zei een man: ‘ wat denk je nou? Niemand heeft interesse in je verhaal!’. Een andere man: ‘haha, het is zonde van je tijd, niemand gaat je boek kopen’. En een derde man: ‘oh ja, wat zou jij dan vertellen dat een ander wil lezen?’…
OMG hoorde ik dat goed?
Ik draaide om en zag een groep van ongeveer 10 mensen lopen. Er waren volgens mij 3 vrouwen en de rest waren mannen. Ik was woest van binnen. Ik zocht de blik van die dame maar vond het niet. Ze was bezig zich te verdedigen. Ik vond wel de blik van een ‘vriendin’ van haar die me onverschillig aankeek. Ze was duidelijk niet van plan om mee te doen met het gesprek. Ik heb me moeten inhouden om niet te zeggen tegen die dame: ‘ luister niet naar je vrienden maar volg je hart. Ik beloof je dat er mensen op jou zitten te wachten. Alleen ben je ze nog niet tegengekomen.’
Ik wilde graag zeggen tegen die mannen: ‘ waarom zijn jullie niet enthousiast voor haar in plaats van haar afkraken? Als ze het echt meent, zal ze waarschijnlijk niet meer durven door jullie reacties. En mocht ze durven, is de kans groter dat die stemmetjes in haar hoofd jullie woorden constant herhalen en haar tegenhouden’.
Ik wilde schreeuwen dat in een vriendschap hoor je elkaar te steunen, op te beuren, op te tillen maar niet neer te knallen, dromen kapot te maken of de ander klein houden. Maar eerlijk is eerlijk, ik durfde het niet. Ik had 2 weken geleden precies hetzelfde meegemaakt. Een zogenaamd vriend die jou behandelt alsof jij minderwaardig bent… omdat hij zich fantastisch vindt.
 Durven of niet?
Ik wil hier geen polemiek beginnen over de verhouding tussen mannen en vrouwen maar meer over de rollen die we aan kunnen nemen in deze verhouding.
Waarom durven sommigen mensen niet voor zichzelf op te komen? Waarom durven anderen klein te houden en dromen van anderen af te kraken?
Voel je vrij
Ik heb wel een idee maar wat mij vooral droevig maakt, is dat de vrouwen van gisteren het toe hebben gelaten om klein gehouden te worden.
De weg naar onafhankelijkheid voor vrouwen bestaat al lang. Vrouwen voor ons hebben het laten zien: Oprah Winfrey, Janet Jackson, Marie Curie, en nog duizenden meer.
Daarom heb ik mijn boek geschreven voor vrouwen. , Als ervaringsdeskundige en expert, weet ik dat het ook voor vrouwen haalbaar is. Alleen is het pas haalbaar als ze ook de stap durven te maken.
Wie wilt een ijsje moet naar de ijscoman of de winkel. Als je wilt eten, moet je het eten gaan halen en/of maken. En wie wilt ‘plassen’, moet naar het toilet lopen. Voor ieder behoefte die we hebben, zijn er acties tegenover die uitgevoerd moeten worden.
En als je de actie niet doet, zal een ander het voor jou doen. Waar kies jij voor?
Boek Voel je vrij

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten