Dagboek Ketty Lollia maandag 12 februari 2018 over het onderwijs

Dagboek Ketty Lollia maandag 12 februari 2018 over het onderwijs

Dagboek maandag 12 februari 2018 over het onderwijs

Ga ik op LinkedIn om wat mensen toe te voegen en dan kom ik een artikel tegen van Klaske Delhij in BN DeStem over Lerarentekort. Ppppfff dat wakkeert de strijdlust weer in mij. Klik om te vergroten:

 

 

Of ik het verbazingwekkend vind? Nou, eigenlijk niet! 12 jaar geleden kwam ik als Française afgestudeerd in Frankrijk met universitair niveau en bod aan Franse les te geven aan kinderen maar het werd mij verteld dat ik weer 5 jaar moest gaan studeren. Mijn eigen taal die ik al 30 jaar lang had gestudeerd en bevoegd was om het te doceren in mijn eigen land. Mijn Franse niveau was niet goed genoeg voor de kinderen hier. Een secretaresse durfde me zelf te zeggen: ‘Ik praat Nederlands maar kan nog geen Nederlandse les geven!’. Euh nee, inderdaad. Je kan niet eens een CV lezen en zien dat ik een universitaire opleiding heb om Franse les te geven. Maar goed!

Het resultaat daarvan? Ik  zet me nu in vanuit een zijlijn als gastdocent voor een ander thema die mij nog meer aan het hart ligt: Financiële weerbaarheid en zelfredzaamheid van jongeren…. mijn dochter krijgt tienen in het Frans en snapt niet altijd wat haar docent zegt!

Hét onderwijs lijkt een van de minst flexibele overheidsinstelling te zijn met allerlei regels die instroom moeilijk maken.

Daarnaast blijven ze inhoudelijk thema’s behandelen van de vorige eeuw en houden ze juist thema’s onbehandeld die er in 2018 echt toedoen zoals financiële weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling.

 

Docenten (moeten) lessen geven over onderwerpen die in 1970 belangrijk waren. Ze krijgen lijstjes die constant aangevuld worden  in plaats van aangepast.

Banen veranderen, technologie gaat gestaag, kinderen worden Millennials genoemd maar ze krijgen lessen die inhoudelijk voor de vorige eeuw waren bedoeld.

Tja, tijd voor vernieuwing is het zeker. Ervoor openstaan, is dan misschien de tweede stap. Ik hou me graag aanbevolen om dit gesprek aan te gaan. 😊

Neem contact met mij op!

 

Heb je mijn boek ‘Voel je vrij’ al gelezen?

Bestel het dan hier! In mijn boek reik ik de middelen aan om een ieder te helpen aan zijn toekomst te werkenen zijn eigen pad te bewandelen naar een succesvoller leven! Je kunt mij ook volgen op Facebook.

Boek 3D

 

Wil je ook graag werken aan je financiële onafhankelijkheid?

Voel je je klaar voor om de volgende stappen op weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid? Vraag dan een Strategiegesprek aan, zodat we kunnen bekijken hoe ik jou kan helpen met je problemen.

Jouw investering: een Strategiegesprek kost €157,- ex. BTW

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook een voorproefje van mijn boek!

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

 

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten