Dagboek Ketty Lollia donderdag 8 februari 2018 over Fempreneurs

Dagboek Ketty Lollia donderdag 8 februari 2018 over Fempreneurs

Dagboek donderdag 8 februari 2018

Gisteravond was ik uitgenodigd om het evenement ‘Fempreneur in the city‘ te bezoeken. De uitnodiging kreeg ik van Minchenu Maduro, een klant van mij maar ook de persoon die mij vorig jaar inspireerde om toch weer te gaan staan op het podium. Ik schreef erover op LinkedIn en op mijn dagboek en noemde het ‘Aha moment‘.

Ze was gisteravond dagvoorzitter van het evenement. En wat een succes was dit evenement georganiseerd door RNC Events van Rosalinda Nieuwboer-Cuvalay. Op het podium, de schrijfsters van het boek ‘De Mama match‘: Anousha Nzume en Tanja Jess die introduceerden ook hun nieuwe app ‘Mama match‘ (te downloaden in Appstore en Google Play). Mijn telefoon was jammer genoeg vol maar inmiddels heb ik die app kunnen installeren en ben benieuwd welke diensten ik kan ruilen met andere moeders.

Vandaag mocht ik Tanja uitgebreid aan de telefoon spreken over een nieuwe school in Almere waar ze aan meedoet: Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Almere. Mijn dochter is net te groot voor maar het lijkt me zeker een interessante school.

 

Tussen de presentaties door was de muzikale omlijsting verzorgd door KASPER. Hij is te vinden op Spotify en is talentvol. Een heel mooie stem, veel humor en zelfspot en vooral heel open. Een aanrader!

Na de presentatie van die 2 dames kwam er een panel met Melani Kasanpawiro-Wagiyo van Green Central en Mandy van Stichting MommaLuv. Minchenu die het gesprek leidde, vroeg de hamvraag: hoe combineer je ondernemerschap en kinderen? Die dames hebben jonge kinderen, wonen samen en gaven heel handige trucjes om het voor elkaar te krijgen. Als alleenstaande moeder van de eerste dag miste ik nog dat invalshoek want als ik de deur uit wil, is de vader van mijn dochter er niet om op te letten. En dat is al 13 jaar zo. Terwijl ik inmiddels 5 jaar onderneemster ben.

Als alleenstaande moeder van de eerste dag weet ik dat ik heel erg creatief moest zijn met mijn tijd en de invulling daarvan om nog naast moederschap een sociaal leven te hebben terwijl ik ook onderneem. En dat gold trouwens ook voor als ik in loondienst was. De tijden dat mijn dochter naar school ging, waren dan ook tijden waar ik aan het werk was. Alleen is de schooldag van een kind in Nederland kort! Van 8.30 uur tot maximaal 15 u. Er zitten er nog geen 7 uur tussen. Belachelijk toch!? Zit een volledige werkdag er niet in als je alleenstaande moeder/vader bent? Jawel… met de opvang.

Ja ja, ik zie het al die reacties van sommige moeders die waarschijnlijk anders denken. Zeker moeders die mij ooit zeiden dat ik een slechte moeder was omdat mijn kind naar de opvang of kinderdagverblijf ging. Die dames die mij gingen oordelen terwijl ze zelf geen geld binnenhalen voor de basisbehoeftes als eten of kleding voor hun kind. Die dames die afhankelijk zijn van het werk van hun man en zo maar de anderen durven te beoordelen. Die dames die zich geen zorgen maken over de toekomst en hun andere kwaliteiten en eigenschappen laten liggen om zich volledig te focussen op hun kind, die dames die vergeten dat 39% van de koppels scheiden. (cijfers CBS van 2016).

Maar lieve dames, als ik kijk naar mijn dochter zie ik geen zielig kind maar juist een super blij en gelukkig kind. Ze waardeert de tijd dat ze met mij doorbrengt nog meer. En ze leert ook dat ze in het leven niet ALTIJD kan verwachten dat ik er ben voor haar, dat ze krijgt wat ze wilt of dat WIE DAN OOK op deze wereld er voor haar zal zijn. Dat is belangrijk dat ze dat stapsgewijs leert op weg naar haar volwassen leeftijd in plaats van dat ze zo maar in een keer ermee geconfronteerd wordt, in het diepe wordt gegooid als ze op zichzelf gaat wonen, gaat solliciteren of iets vragen. En dat het niet lukt omdat de ander doet wat hij wilt en niet perse interesse heeft in wat ze wilt. En vice versa ;-)! Ze leert om te gaan met mijn ‘NEE’ en al krijgt ze niet alles wat een ander kind vraagt (nee, sorry de laatste iPhone voor een kind onder de 18 jaar, dat snap ik niet. Hoe leert dat kind überhaupt de waarde van geld, vraag ik me sterk af?!), ontwikkelt ze zich prima. En ze is zelf heel erg ondernemend, leest 2 boeken per week, ruimt zelf haar slaapkamer op, zeg dag en dank je wel… en waardeert wat ze krijgt. Wat mist ze?

Deze avond was een soort wakeup call.

De laatste tijden had ik het gevoel dat ik begon minder vacht te zetten met mijn missie. Zakelijk werd het opeens drukker dan verwacht en soms is het gewoon vermoeiend om mensen proberen te ‘overtuigen’ dat er meerdere wegen naar Rome leiden wanneer ze zich alleen focussen op iets anders. Onlangs was het het feit dat ik buitenlander ben en Nederland niet begreep. Na 12 jaar. Terwijl, voor wat ik weet, bestaat de rest van de wereld er nog en veel buitenlanders doen het ook nog goed, binnen en buiten Nederland.

Ik ben verliefd op Nederland geworden en dat zal niet veranderen. Maar ‘Fempreneur in the city’ wist weer mij laten herinneren waarvoor ik dit alles doe. Ze legden de vinger precies op waar ik me voor inzet: Nederlandse vrouwen moeten óók financieel onafhankelijk worden, niet omdat ze het moeten voor mij… maar omdat ze het waard zijn om iets meer te zijn op deze aarde dan DE MOEDER VAN…!

Daarom ben ik blij dat ik aan een nieuw project werk met mijn dochter Katlyne, 13 jaar waar we een podium gaan geven aan Vrouwen die een Missie hebben en zich er graag voor inzetten.

Want iedere moeder of echtgenote is eerst een VROUW!

 

Heb je mijn boek ‘Voel je vrij’ al gelezen?

Bestel het dan hier! In mijn boek reik ik de middelen aan om een ieder te helpen aan zijn toekomst te werkenen zijn eigen pad te bewandelen naar een succesvoller leven! Je kunt mij ook volgen op Facebook.

Boek 3D

 

Wil je ook graag werken aan je financiële onafhankelijkheid?

Voel je je klaar voor om de volgende stappen op weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid? Vraag dan een Strategiegesprek aan, zodat we kunnen bekijken hoe ik jou kan helpen met je problemen.

Jouw investering: een Strategiegesprek kost €157,- ex. BTW

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook een voorproefje van mijn boek!

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

 

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten