Bespaartips voor je huishouden

Bespaartips voor je huishouden

Voor alle huisvrouwen en -mannen die voor het schoonmaken niet graag teveel geld uitgeven: 5 bespaartips! Doe er je voordeel mee.

1. Gebruik het goedkoopste waspoeder om je kleding te wassen.

Grote merken gebruiken graag duur klinkende woorden als ‘unieke anti-oxiderende-zuurstof-super-gel-moleculen-formule’ en meer van dat soort Star Trek taal. Maar schoon is schoon, en gewoon witmerk waspoeder voldoet prima. Gebruik het ook met mate. De aanbevolen hoeveelheid voor het wassen van kleren is vaak veel veel meer dan je eigenlijk nodig hebt voor een gemiddelde was. En zo belast je het milieu ook nog minder. Experimenteer zelf met de hoeveelheid, je zult je kleding er echt niet mee verpesten.

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

2. Draai de afwas en kledingwas op het moment dat je goedkope stroom hebt.

Ja, ook jouw energieleverancier hanteert waarschijnlijk piek- en daluren. Waarschijnlijk is het vroeg in de ochtend of in het weekend veel goedkoper. Wil je liever uitslapen, gebruik dan een tijdklok: veel wasmachines zijn in te programmeren, net zoals een blu-ray set. Ben je weg, gebruik dan een waterslot op je vaatwasser en wasmachine om te voorkomen dat er schade ontstaat. Zorg er tevens voor dat je wasmachine vol zit en draai op de laagst mogelijke warmte.

3. Een doosje lucifers.

Deze tip heb ik nog van mijn oma geleerd: gebruik in plaats van dure, zwaar geurende luchtverfrissers op een toilet een doosje lucifers. Er komt even een lichte zwavelgeur vrij, maar de stank in de lucht ‘verbrandt’ heel snel. De geur is daarna bijna helemaal verdwenen. Probeer het uit.

4. Extra inkopen.

Koop van schoonmaakspullen die net in de aanbieding zijn extra in. Zeker als je veel kinderen hebt is dit aan te raden. Hierdoor kan je het hele jaar door je huis met goedkope schoonmaakspullen poetsen. Let wel op dat je door al die voorraad niet meer gaat gebruiken dan nodig is. Anders doet dat je bezuiniging weer teniet!

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

5. Afwisseling in het schoonmaken.

Gemak dient de mens. We hebben afwasmachines, stofzuigers, kruimeldieven. Maar moet je ze altijd gebruiken? Wissel het eens wat vaker af. Heb je niet zoveel vaat, dan voldoet een ouderwetse handwas soms ook. En je hoeft ook echt niet iedere week te stofzuigen, tenzij iemand in huis een stofallergie heeft. Bedenk gewoon, iedere keer als je de stofzuiger of de afwasmachine aanzet: dit kost mij een euro. Of doe daadwerkelijk een euro in een potje en kijk na een paar maanden hoeveel je verzameld hebt. Dan heb je concreet een beeld van hoeveel je ‘sluipenderwijs’ uitgeeft aan je huishouden. Je zult misschien schrikken van het resultaat…

Heb je ook bespaartips? Deel ze met ons en reageer op dit artikel! Scroll hiervoor helemaal naar onderen.

 

Ik heb een droom! Maar…

Als je een droom hebt die je graag wilt volgen en het lijkt moeilijk omdat je omgeving het maar niks vindt… je voelt je onzeker over jezelf, over welke eerste stap je moet maken, of omdat je bang bent voor de consequenties, dan kun je opgeven. Maar je kunt ook alle zeilen bijzetten om het toch te bereiken. Net als ik heb gedaan. En als je motivatie of hulp zoekt, help ik je daar graag mee.

Want ik weet als geen ander dat het niet makkelijk is om genoeg in jezelf en je dromen te geloven wanneer bovenstaande zich afspeelt. Want inmiddels heb ik kunnen ervaren –  en vele van mijn klanten ook – dat het meer dan zeker de moeite waard is om de eerste stap te maken!

Kan je inspiratie goed gebruiken?

Volg mijn persoonlijke Youtube kanaal ‘Onafhankelijkerworden – Voel je vrij’! Daarin stel ik me kwetsbaar op, praat ik over mijn eigen angsten, tegenslagen, overwinningen, en geef ik tips, advies en ook inzicht in mijn activiteiten, als voorbeeld. Want mijn doel is om mensen zoals jij te inspireren.

 

Hieronder vind je een aantal hulpmiddelen. Doe er je voordeel mee.

 

Mijn  boek ‘Voel je vrij’ lezen?
Boek Voel je vrij

     Klik op de foto om jouw persoonlijke boek ‘Voel je vrij’ te bestellen!

In mijn boek reik ik je middelen aan om je te helpen aan je toekomst te werken en je eigen pad te bewandelen naar een succesvoller leven! Het boek is een handleiding naar meer financiële vrijheid met als uiteindelijke doel dat je je ‘Dromen kunt volgen of najagen’.

Bestel het hier! Je kunt mij ook volgen op Facebook  of Instagram.

Eerst een voorproefje van mijn boek ontvangen?

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan namelijk een voorproefje van mijn boek! Je kunt je te allen tijde weer uitschrijven na de ontvangst.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

 

Zou je extra inspiratie goed kunnen gebruiken?

Naast mijn vlog, heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen van het YouTube kanaal Financiële Vrijheid TV. Op dat kanaal staan verhalen van mensen die, ondanks sommige tegenslagen, hun dromen gingen volgen. Ik hield een interview met deze bijzondere personen, en tijdens sommige afleveringen gaven ze ook enkele tips voor de kijkers!

Samen met mijn dochter Katlyne – 14 jaar – heb ik de website International Women On A Mission gelanceerd. Daarop vind je verhalen van vrouwen die, ondanks hun omgeving, gebrekkige gezondheid, moederschap of angst, hun dromen zijn gaan volgen.

Werken aan je financiële onafhankelijkheid met een stok achter de deur?

Heb je al genoeg inspiratie gehad uit verschillende bronnen, maar is er nog steeds iets dat in de weg staat?

Voel je je klaar voor om de volgende stappen op weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid te maken, maar durf je het niet alleen? Weet je precies wat je wilt maar weet je niet hoe je het moet aanpakken en zou je graag een professionele coach naar je idee willen laten kijken?

Vind je het nog steeds eng om de eerste stap te maken omdat je financiën niet op orde zijn of je niet kunnen helpen? Vraag dan een Strategiegesprek aan met mij, zodat we kunnen bekijken hoe ik jou kan helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Tijdens dit gesprek gaan we dan CONCREET samen kijken naar je dromen, ze definiëren en een begin maken aan het stellen van je doelen en het maken van een tijdspad, op een manier dat bij jou past.

Jouw investering:

een Strategiegesprek met mij kost €157,- ex. BTW. We brengen samen maximum 2 intensieve uren door – telefonisch, per Skype of met een persoonlijke real-life afspraak in Almere – en werken we samen aan een plan van aanpak en actie. Aan het eind van dit gesprek weet jij daarna waar je naar moet kijken en de eerste stappen die je kan maken om je dromen na te jagen.

Belangrijk: als je geen mail van mij ontvangt, check dan je ‘Reclame/Promotions’ tab of je spamfolder!

Scroll naar beneden om mijn webshop te bezoeken!

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je werken aan je financiële vrijheid? Bezoek de webwinkel of vraag een strategiegesprek aan! Sluiten