Het businessmodellenboek – Oliver Gassman, Karolin Frankenberger, Michaela Csik

Het businessmodellenboek – Oliver Gassman, Karolin Frankenberger, Michaela Csik

businessmodelDe zakenwereld verandert doorlopend, en dat betekent dat businessmodellen mee moeten veranderen. ”Het businessmodellenboek” biedt je maar liefst 55 innovatieve modellen voor je (nieuwe of bestaande) bedrijf. Onmisbaar voor wie zijn eigen bedrijf serieus wil aanpakken. Wat wordt jouw businessmodel?

Wat is een businessmodel? Kort gezegd: een overzicht waarin de klantdoelgroep beschreven wordt, welke diensten en producten je aanbiedt en hoe de winst wordt gegenereerd. Hoe kies je je eigen businessmodel? Het is niet nodig zelf vanuit het niets een baanbrekend nieuw model te bedenken. Laat je gewoon inspireren door bestaande modellen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Het is slimmer om zelf de businessmodellen van succesvolle bedrijven te bekijken en die aan te passen, te combineren en af te stemmen op je eigen product of markt. Wat je daarbij nodig hebt, is dit boek.

Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Businessmodel: beproefde formules

De auteurs van dit boek brengen 55 van de meest succesvolle en innovatieve businessmodellen in beeld. Na jarenlang onderzoek en nauwgezette studie bleken deze 55 basismodellen te worden toegepast door niet minder dan 90% van alle succesvolle bedrijven ter wereld. Denk bijvoorbeeld aan het add-on model van Ryanair, het zeer succesvolle abonnementenmodel van Spotify en het het razor-and-blade model van Nespresso. Het boek legt uit wat businessmodelinnovatie is en hoe je het kunt aanpakken. Hiervoor is door de Universiteit van St. Gallen (een van de beste businessuniversiteiten van Europa) een speciale methode ontwikkeld: de Business Model Navigator. Hiermee kun je met de informatie uit het boek zelf aan de slag. het boek biedt ook tal van voorbeelden en cases aan, zodat de beschreven businessmodellen echt tot leven komen en geen tekst op papier blijven.

Dit boek is een echte aanrader. Het geeft je niet alleen inspiratie voor je eigen bedrijf, maar bied je ook een kijkje in de keuken bij grote, succesvolle bedrijven. Door hun businessmodellen te bestuderen begrijp je precies waarom ze zo succesvol zijn. Je doet enorm veel kennis op over hoe bedrijven functioneren en hoe ze de afgelopen jaren innoveerden.

Wil je graag het boek lezen? Bestel de nieuwste editie hier.


Wil jij werken aan je financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Schrijf je in voor de mailinglijst! 

Voel je vrij – Vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie