Ketty Lollia

Dagboek en Opinie

Op deze pagina kun je mijn dagboek (bezigheden) volgen 😊. Daarmee bedoel ik alles waar ik me mee bezighoud en betrekking heeft tot mijn boek, mijn activiteiten rondom financiële onafhankelijkheid en mijn visie/gedachten daarover.

Voel Je Vrij Ketty Lollia Financiele Onafhankelijkerheid

Wil jij werken aan je emotionele en financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Dagboek woensdag 20 december
En toen stond ik in de Margriet als 1 van de 3 ontroerende verhalen. Ik vertelde al een deel van mijn ‘ellende’ tijdens mijn presentatie voor Speakers Night: hét moment dat ik besloot om WEER voor mezelf te kiezen en niet meer te doen wat de ander van mij verwacht.
Ketty Lollia in de Margriet 53
Je moet soms keihard op je bek vallen zodat je merkt dat de weg die je hebt genomen, de weg die de ander voor jou heeft uitgestippeld en waarvan hij vindt dat je er niet van mag afwijken…. die weg die niet voor jou/mij gemaakt was maar waarin ik me moest verplichten om erin te passen. Zo niet comfortabel!
Heb je al geprobeerd 10 minuten te lopen in maat 37 schoenen terwijl je voeten een maat 40 zijn? Zo voelde mijn leven en zo voelt het in je lichaam wanneer je alleen voor de ander dingen doet, om geen ruzie te krijgen, om als normaal gezien te worden, om je omgeving blij te houden, om de schijn hoog te houden.
Ik deel graag mijn verhaal omdat ik andere mensen wil inspireren en motiveren om voor zichzelf te kiezen. Niet alleen met wat mij overkwam, maar ook met wie er toen was om mij te steunen. Want pas in die momenten weet je op wie je kan bouwen. Totdan, kies voor jezelf als eerst. De ander doet het ook. Dit is de les die ik heb geleerd. En sindsdien voel ik me veel meer in connectie met mijn IK. En de anderen die niet blij zijn? Tja, jammer dan. Ik leef tenslotte maar een keer en het beste is samen te leven met mensen die je ook gunnen om gelukkig te leven. En dat gun ik jou ook!
 Ketty Lollia in de Margriet 53
Mijn reddende engel is mijn Moeder Marie Lollia​​. Ze is de vrouw die in mij gelooft. En die mij de kracht gaf om mijn dromen te blijven volgen.
Vind de persoon in je omgeving die in jou gelooft, die nooit bergen op je weg plaatst, die naar je luistert zonder te oordelen, die je kracht geeft en vertel haar je droom.
En als je denkt dat je niemand hebt in je omgeving die dat kan zijn, neem contact met mij op! Ik geef graag door wat ik zelf heb mogen ontvangen. Delen is vermenigvuldigen.
Wil jij werken aan je emotionele en financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!
Dagboek zondag 5 november

Afgelopen weken heb ik het zwaar te verduren gehad. Ik praat niet graag over de negatieve dingen die mij overkomen omdat ik ze anders meer grip geef op mijn leven dan ze daadwerkelijk hebben.

In een dag gebeuren er slechte en goede dingen en we hebben slechte en goede gedachten. Al blijkt uit onderzoek dat we meer negatieve gedachten hebben, als ik mijn dag samenvat, komt op de een of andere manier eerst het positieve naar boven. Bijna altijd.
Ketty Lollia bij Symbolica Efteling
Ketty Lollia bij Symbolica Efteling
Gisteren heb ik quality time met mijn dochter doorgebracht. Mijn dochter is helemaal gek op Efteling. We hebben ooit een abonnement gehad en gingen we iets te vaak waardoor ze het als normaal ervaarde. Gisteren na 6 maanden was ze helemaal blij. Maar… mijn verhaal gaat daar niet over. Het is alleen de context. Want nu ga ik mijn ontevredenheid uiten.
Niemand gaat je boek kopen
We liepen richting het nieuwe attractie Symbolica toen ik een vrouw hoorde zeggen tegen haar vrienden: ‘ ik zou graag een boek schrijven want ik heb toch veel te vertellen!’. Ik kreeg een glimlach op mijn mond toen ze dat zei en dacht: ‘Nou, wat een toeval. Op zich klinkt het als een goed idee. Heb ik tenslotte ook gedaan!’ Maar voordat ik überhaupt klaar was met deze gedachte zei een man: ‘ wat denk je nou? Niemand heeft interesse in je verhaal!’. Een andere man: ‘haha, het is zonde van je tijd, niemand gaat je boek kopen’. En een derde man: ‘oh ja, wat zou jij dan vertellen dat een ander wil lezen?’…
OMG hoorde ik dat goed?
Ik draaide om en zag een groep van ongeveer 10 mensen lopen. Er waren volgens mij 3 vrouwen en de rest waren mannen. Ik was woest van binnen. Ik zocht de blik van die dame maar vond het niet. Ze was bezig zich te verdedigen. Ik vond wel de blik van een ‘vriendin’ van haar die me onverschillig aankeek. Ze was duidelijk niet van plan om mee te doen met het gesprek. Ik heb me moeten inhouden om niet te zeggen tegen die dame: ‘ luister niet naar je vrienden maar volg je hart. Ik beloof je dat er mensen op jou zitten te wachten. Alleen ben je ze nog niet tegengekomen.’
Ik wilde graag zeggen tegen die mannen: ‘ waarom zijn jullie niet enthousiast voor haar in plaats van haar afkraken? Als ze het echt meent, zal ze waarschijnlijk niet meer durven door jullie reacties. En mocht ze durven, is de kans groter dat die stemmetjes in haar hoofd jullie woorden constant herhalen en haar tegenhouden’.
Ik wilde schreeuwen dat in een vriendschap hoor je elkaar te steunen, op te beuren, op te tillen maar niet neer te knallen, dromen kapot te maken of de ander klein houden. Maar eerlijk is eerlijk, ik durfde het niet. Ik had 2 weken geleden precies hetzelfde meegemaakt. Een zogenaamd vriend die jou behandelt alsof jij minderwaardig bent… omdat hij zich fantastisch vindt.
 Durven of niet?
Ik wil hier geen polemiek beginnen over de verhouding tussen mannen en vrouwen maar meer over de rollen die we aan kunnen nemen in deze verhouding.
Waarom durven sommigen mensen niet voor zichzelf op te komen? Waarom durven anderen klein te houden en dromen van anderen af te kraken?
Voel je vrij
Ik heb wel een idee maar wat mij vooral droevig maakt, is dat de vrouwen van gisteren het toe hebben gelaten om klein gehouden te worden.
De weg naar onafhankelijkheid voor vrouwen bestaat al lang. Vrouwen voor ons hebben het laten zien: Oprah Winfrey, Janet Jackson, Marie Curie, en nog duizenden meer.
Daarom heb ik mijn boek geschreven voor vrouwen. , Als ervaringsdeskundige en expert, weet ik dat het ook voor vrouwen haalbaar is. Alleen is het pas haalbaar als ze ook de stap durven te maken.
Wie wilt een ijsje moet naar de ijscoman of de winkel. Als je wilt eten, moet je het eten gaan halen en/of maken. En wie wilt ‘plassen’, moet naar het toilet lopen. Voor ieder behoefte die we hebben, zijn er acties tegenover die uitgevoerd moeten worden.
En als je de actie niet doet, zal een ander het voor jou doen. Waar kies jij voor?
Boek Voel je vrij
Dagboek dinsdag 17 oktober

Vandaag was het de werelddag van verzet tegen armoede. Speciaal voor deze dag werden er op verschillende locaties ‘evenementen’ georganiseerd.

Almere

Armoede campagne opinie

Als onafhankelijkheidsexpert en auteur van het boek ‘Voel je vrij’, werd ik uitgenodigd door de wethouder van werk en  inkomen Froukje de Jonge om mee te doen met de campagne die vanochtend vroeg werd gelanceerd in Almere. Het doel van deze campagne is uiteindelijk om mensen te stimuleren om elkaar te helpen. Er zijn prachtige organisaties of stichtingen opgericht die een mooi steentje bijdragen aan de strijd tegen armoede. Maar zoals het vaak het geval is, kan een persoon niet alleen het hele probleem oplossen.
Net als ik toen zei tijdens mijn interview bij de Telegraaf ‘het begint met kleine stappen’. Oftewel, alle beetjes helpen. Als je ook iets voor deze campagne wilt betekenen, bezoek dan de website.

Amsterdam

Omarmprijs Vliegenhart wethouder Vanmiddag was ik aanwezig bij de Omarmprijs die plaatsvond bij de Rode Hoed in Amsterdam. Het was een warm moment en er werden mooie pitches gehouden. Een aantal zal ik nog lang onthouden, net als het gedicht van Hilmano, de Dakloze Dichter.

Deze Omarmprijs is bedoeld voor mensen of stichtingen die zich inzetten om de armoede, op hun eigen manier, te bestrijden. Dit project wordt ondersteund door de gemeente en Arjan Vliegenhart, wethouder van werk, inkomen en participatie in Amsterdam was een van de 6 juryleden. Andere juryleden waren Peter Faber, acteur, Judikje Kiers, museum, Stella de Swart, ervaringsdeskundige en Sarah Sylbing en Ester Gould , de presentatrices van het tv-programma ‘Schuldig’ die onlangs een petitie zijn gestart: Het manifest Schuldenvrij.

Schuldig opinie
Er werden 3 acties uitgekozen: 3de prijs werd gegeven aan de Fonds bijzondere noden, 2de prijs aan Jinc en 1ste prijs aan ‘Op stap met Linda’. Het mooiste was hoe het publiek enthousiast was. Ze waren duidelijk blij met wat al die mensen voor hun en de community doen. Nummer 1 werd natuurlijk extra toegejuicht.

Zien hoe mensen met minder dan minder weten te genieten van de kleine dingen warmt mijn hart op…
Maar de weg is nog lang en er moet nog veel gebeuren voordat alle Nederlandse gezinnen financieel onafhankelijk en schuldenvrij zijn zodat zij zorgen voor een gezonde economie in het land en zelf gelukkig, sterk en gezond door het leven gaan. Dus… mijn missie gaat door.

Wil jij werken aan je emotionele en financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Dagboek maandag 2 oktober

VANDAAG 2 OKTOBER 2017…..
Precies 1 jaar geleden, veranderde mijn leven drastisch. Ik stond op en ging mijn sportlessen geven, niet beseffend dat op deze dag mijn leven een totaal andere wending zou nemen en dat ik er totaal geen invloed, grip op had of tegengas kon geven. Ik werd het slachtoffer van de omstandigheden.

Ketty LOLLIA quote
Toch besloot ik, hoe moeilijk het ook was, om van die omstandigheden me zo min mogelijk aan te trekken. Makkelijker gezegd dan gedaan maar ik kan nu zeggen dat het misschien een van mijn mooiste jaar is geweest.

Het is het jaar geweest van het afronden van mijn NLP therapeut studie, het schrijven van mijn boek dat ik precies rond die periode begon te schrijven in plaats van achter het geld aan te gaan, het jaar dat ik eigenlijk ging beseffen dat wat voor mij vanzelfsprekend was het niet voor iedereen was.

Ik heb ontdekt dat de kracht om:

  • door te zetten als het tegenvalt,
  • negatieve situaties om te buigen naar positieve ervaringen,
  • te denken in oplossingen in plaats van focussen naar het probleem,
  • empatisch genoeg te zijn voor een ander en niet alleen bezig zijn met jezelf en je eigen emotie die je sowieso soms niet begrijpt,
  • de ander te accepteren zoals hij s
  • en het leven te omarmen zoals het is,

niet voor iedereen weggelegd is.
Sinds jongs af heb ik geleerd vrede te hebben met de kleinste dingen. En ik ben blij dat ik me nog super gelukkig kan voelen na een rotdag met veel ellende, ruzie, onbegrip, dat ik alsnog blij kan zijn dat er toch iets positief was.

Ik ben Ketty Lollia, onafhankelijkheidsexpert en auteur van het boek ‘Voel je vrij’ en mijn kracht en mijn zwakte zijn: negatieve momenten willen ombuigen tot relativiseren toe, naar iets positief.

Fijne en positieve dag allemaal!

Wil jij werken aan je emotionele en financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Dagboek zaterdag 23 september

Dinsdag was ik samen met Irma Pas te gast bij Omroep Flevoland om te aten over mijn boek en het SBE2017, het Starters Business Event voor ondernemers dat plaatsvindt te Sligro Almere.

Onze interview is te beluisteren op de website van Omroep Flevoland.

Luister naar het interview  >>

Dagboek zaterdag 9 september

Speciaal omdat ik in de Telegraaf stond, organiseer ik een FOTOCONTEST.

Fotocontest Voel je vrij Ketty Lollia
Ben je tussen nu en de 18de in ALMERE STAD CENTRUM? Doe dan mee aan de FOTOCONTEST!
Mijn boek ‘Voel je vrij, vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’ ligt bij de Bruna 😎!

Maak er een ‘leuke’ foto van met jou erbij en maak kans op een 1 op 1 coaching van 1 uur met mij, Ketty Lollia, onafhankelijkheidsexpert. Deel/plaats je foto  op je pagina met tag #voeljevrijbruna. Facebook, Instagram of zelf LinkedIn. We zijn op Instagram te vinden onder de naam (onafhankelijker_worden)

De leukste foto zal gekozen worden en de winnaar bekend gemaakt op 18 september!

De bedoeling van de coaching is om je te helpen meer grip te krijgen op je financiën, heldere doelen te stellen en een eerste stap te maken naar je dromen.

Doe je mee? Het delen van dit bericht wordt gewaardeerd zodat zoveel mogelijk mensen die deze week in Almere zijn het kunnen zien en mee kunnen doen 😉

Help je die fotocontest te verspreiden?

#voeljevrijbruna #voeljevrij #onafhankelijkerworden

Wil jij werken aan je emotionele en financiële onafhankelijkheid? BESTEL HIER HET BOEK ‘Voel je vrij’!

Boek 3D

 

MIJN BOEK BESTELLEN? Hier kan het!

 Archieven dagboek en opinie :