Ketty geinterviewd voor Women Love Life

Ketty geinterviewd voor Women Love Life

Ketty is geïnterviewd door het online magazine voor vrouwen: Women Love Life. Lees nu het artikel!

Ketty is twaalf jaar geleden vanuit haar geboorteplaats Parijs naar Nederland verhuist met haar dochter. Zij had een beeld in haar hoofd over de schoonheid van Nederland; het is minder druk, meer groen en je kunt overal heen op de fiets. Het is haar niet tegengevallen. Wel zijn er een aantal fundamentele verschillen tussen Nederland en Frankrijk die bepalend zijn voor de plek die vrouwen innemen in de samenleving. We spraken met Ketty over dit verschil, het boek dat zij onlangs uitbracht en over haar kijk op de toekomst.

Hoe anders is de rol van vrouwen in Frankrijk?
“In Frankrijk gaat tien procent van je salaris naar de kinderopvang. Als je samen werkt is dit dus tien procent van het totale inkomen. Je houdt relatief veel geld over om naast je vaste lasten ook geld uit te geven aan andere dingen. Hier in Nederland zie ik veel vrouwen die thuis zijn terwijl hun man werkt. In Frankrijk was ik dat helemaal niet gewend. De voorzieningen voor kinderopvang worden daar geboden vanuit de overheid met de opzet dat mensen voldoende geld overhouden om van rond te komen. Zij hebben er niks aan om inwoners kaal te plukken.

Lees het volledige artikel op Women Love Life >>

Meer over emotionele en financiële onafhankelijkheid lezen? Bestel Ketty’s boek. Wil je graag een gesigneerd exemplaar? Bestel het boek via onze eigen webshop. Ketty is ook beschikbaar als spreker, als marketingstrateeg of businesscoach of als financiële coach.

Bestel het boek ‘ Voel je vrij’ 

Almere Zaken

Over de auteur

Ketty Lollia administrator

Geef een reactie